Moussaka

Sommermiddag med gresk salat, tzatziki og focaccia

Gresk salat

Tzatziki

Tilbehør til kjøttretter og fiskeretter

Pesto

Focaccia

Brokkolisalat

Uunnværlig tilbehør til grillmaten!

Verdens beste

Rømmegrøt

GULLSUPPE

Her finner du mange suppeoppskrifter. Noe for enhver smak!

Har vært i Budalen på pølsekurs med Bodil Nordjordet. Snart kommer oppskrifter på kokamør fra Soknedal. Mørlaging tar litt tid, så kanskje må dere vente litt med oppskriftene.

Mors blodpølse

Leverpølse

Grønnsakssuppe med "eggklepper"

Serveres som forrett til saltkjøtt og kokamorr.

Salt kjøtt og kokamorr

Servert med kålrotstappe og løksaus.

Klubb og duppe

Servert med bacon og kokt kålrot

Eggost fra Soknedal

Server eggost til nystekte vafler og sylteyøy.

Artikkel i Trønderbladet 29.12. 2017 om matbloggen min: http://www.tronderbladet.no

Om meg

Jeg er utdannet husstellærer fra Stabekk høyskole. I tillegg har jeg tatt diverse videreutdanning bl.a innen ernæring. Jeg har siden 1985 undervist på helse- og oppvekstfag og har hele tiden sett betydningen av at ungdommene får lære seg praktisk matlaging. Det er først når man kan omsette teori om ernæring i praksis, at man vil se helsegevinsten av dette.

Jeg har vært ekstra interessert i matlaging hele livet. Min mor Bjørg har vært en viktig læremester for meg. Fra jeg var ca 10 år serverte jeg middag til slåttafolk på hjemgården Bræk i Soknedal. Andre forbilder som har betydd mye for meg er: Ingrid Espelid, Wenche Andersen i Wenches kjøkken og Trine  Sandberg  med Trinesmatblogg.

I de senere år har jeg satt med litt inn i helsegevinsten ved lavkarbokost, vel og merke moderat lavkarbo som jeg lever etter. Her har jeg fått mye inspirasjon fra lege Sofie Hexeberg. 

Jeg er helt fersk som blogger, men har lenge hatt lyst til å starte en blogg. Jeg er opptatt av å ta vare på norske mattradisjoner, men samtidig er jeg nysgjerring på utenlansk mat. Håper jeg kan komme med tips til enkle hverdagsretter eller mat til fest og høytid. På denne matbloggen vil du finnes oppskrifter på mat fra Trøndelag, typisk norsk mat og en og annen internasjonal matrett.