• Daimiskake

  Iskake med mandelbunn og iskrem. Dersom man får uventet besøk, er det kjekt å kunne ta opp denne iskaken fra fryseren.

 • Sveler

  Ingen sier vel nei-takk til fergesvelene!

 • Bjørgs hyllkaker

  Enkel oppskrift, uten egg.

 • Potetlomper

  Lompene kan serveres med smør og sukker/sirup, men de smaker ypperlig med urteost, røkt laks, finhakket rødløk og ruccola.Artikkel i Trønderbladet 29.12. 2017 om matbloggen min: http://www.tronderbladet.no


Om meg

Jeg er utdannet husstellærer fra Stabekk høyskole. I tillegg har jeg tatt diverse videreutdanning bl.a innen ernæring. Jeg har siden 1985 undervist på helse- og oppvekstfag og har hele tiden sett betydningen av at ungdommene får lære seg praktisk matlaging. Det er først når man kan omsette teori om ernæring i praksis, at man vil se helsegevinsten av dette.

Jeg har vært ekstra interessert i matlaging hele livet. Min mor Bjørg har vært en viktig læremester for meg. Fra jeg var ca 10 år serverte jeg middag til slåttafolk på hjemgården Bræk i Soknedal. Andre forbilder som har betydd mye for meg er: Ingrid Espelid, Wenche Andersen i Wenches kjøkken og Trine  Sandberg  med Trinesmatblogg.

I de senere år har jeg satt med litt inn i helsegevinsten ved lavkarbokost, vel og merke moderat lavkarbo som jeg lever etter. Her har jeg fått mye inspirasjon fra lege Sofie Hexeberg. 

Jeg er helt fersk som blogger, men har lenge hatt lyst til å starte en blogg. Jeg er opptatt av å ta vare på norske mattradisjoner, men samtidig er jeg nysgjerring på utenlansk mat. Håper jeg kan komme med tips til enkle hverdagsretter eller mat til fest og høytid. På denne matbloggen vil du finnes oppskrifter på mat fra Trøndelag, typisk norsk mat og en og annen internasjonal matrett.