Eggost og mølsgrøt

Tradisjonskost til vafler, fra Soknedal

Caprese

Deilig salat i sommervarmen.

Brokkolisalat

Den beste salaten jeg vet om. Passer svært godt til grillmat.

Kyllingsatay med peanøttsaus

Servert med couscous og mangosalat

Rømmegrøt

Spekemat og eggerøre

Mors makaronisalat

Denne salaten ble mye brukt i min ungdomstid.

Grissini

Italensk bakst som passer utmerket på tapasbordet eller på koldtbordet.

Artikkel i Trønderbladet 29.12. 2017 om matbloggen min: http://www.tronderbladet.no

Om meg

Jeg er utdannet husstellærer fra Stabekk høyskole. I tillegg har jeg tatt diverse videreutdanning bl.a. innen ernæring. Jeg har siden 1985 undervist på helse- og oppvekstfag og har hele tiden sett betydningen av at ungdommene får lære seg praktisk matlaging. 

Jeg har vært ekstra interessert i matlaging hele livet. Min mor Bjørg har vært en viktig læremester for meg. Fra jeg var ca 10 år serverte jeg middag til slåttafolk på hjemgården Bræk i Soknedal. Andre forbilder som har betydd mye for meg er: Ingrid Espelid, Wenche Andersen i Wenches kjøkken og Trine  Sandberg  med Trinesmatblogg.

I de senere år har jeg satt med litt inn i helsegevinsten ved lavkarbokost, vel og merke moderat lavkarbo som jeg lever etter. Her har jeg fått mye inspirasjon fra lege Sofie Hexeberg. 

Nå har jeg hatt denne matbloggen i 3 år og har fått mange tilbakemeldinger  fra kjente og ukjente om at de er flittige brukere av mine oppskrifter.  Jeg er opptatt av å ta vare på norske mattradisjoner, men samtidig er jeg nysgjerring på utenlansk mat. Håper jeg kan komme med tips til enkle hverdagsretter eller mat til fest og høytid. På denne matbloggen vil du finnes oppskrifter på mat fra Trøndelag, typisk norsk mat og en og annen internasjonal matrett.